Een voordeel van de Dolomieten is dat je er zowel in het Duits als in het Italiaans terecht kunt. De hotels verenigen het beste van beide landen in zich. De Duitse reinheid en het Italiaanse eten.
Als een trainingsweekje begint met de Passo Furcia/Furkelpass, dan weet je al hoe laat het is. Wat een kreng. Het was te warm, hij kwam te vroeg, hij was te lang en hij was te steil. Gelukkig lag het niet alleen aan mij, maar dachten de andere 16 fietsers die vanmorgen opstapten voor deze tocht er net zo over. Een voordeel is dat alles daarna meevalt. De Passo Monte Croce di Comelico/Kreuzberg is pittig, maar geen lijdensweg. De Passo San Antonio is eveneens te doen. In de afdaling veel haarspeldbochten, maar ook mooie rechte stukken. Mijn topsnelheid was 72,6 km/u. Sommige mannen haalden ruim de 80 km/u. Ik heb geen idee of San Antonio ook nog een functie vervult als beschermheilige. Hij heeft vandaag (maandag 25 juni) in ieder geval een oogje gehouden op Emile. Door een lekke band in de afdaling maakte hij een behoorlijke schuiver onder de vangrail door. Gelukkig kwam hij direct weer lachend boven. Hij en zijn fiets zijn behoorlijk geschaafd maar lijken beiden geen blijvend ongemak van deze valpartij te ondervinden. In de groep wordt inmiddels een stuk rustiger gedaald.