Zijn wielrenners aantrekkelijk? Veel vrouwen classificeren de renner als een (te) klein, afgetraind (lees: mager) mannetje met een overdreven bobbel in zijn broek. Niet helemaal onterecht. Kijk maar eens naar de rennersprofielen op de site van de Tour de France (http://www.letour.fr/). Er zijn nauwelijks renners die de 1.80m of de 75kg halen. Daar staat tegenover dat het fietsen in de buitenlucht een mooie gebronsde teint oplevert. Tenminste, vanaf de korte mouw van het fietsshirt en de rand van de koersbroek. De rest is akelig wit. In het voordeel van veel mannelijke fietsers zou nog kunnen spreken dat ze hun benen scheren. In het profpeloton mag je niet meedoen zonder ladyshave. Schijnt prettiger te zijn voor de masseur en voorkomt ontstekingen na een valpartij met schaafwonden, naar verluidt. Ook in onze groep is bij meer dan 50% van de mannelijke fietsliefhebbers het ontharen deel van de voorbereiding op de Maratona. De twee meefietsende dames vinden geschoren mannenbenen mooier. De gladde jongens zelf claimen diverse successen bij de andere sexe dankzij hun ontharingspraktijken. Mijn vrouw vindt het niets, die gladde mannenbenen, dus ik waag me er niet aan. Overigens heb ik wel de indruk dat de geschoren benen meestal sneller boven zijn.