Pluk van de petteflat

Planning
De planning van ons funderingsherstel was tot voor kort omgeven door raadselen. Nadat we in het Pinksterweekend in het zweet onzes aanschijns de restanten van het gewemelte der zeeën uit de kruipruimte hadden verwijderd (Zie Paalrot 5) bleef het een poosje akelig stil in huis. Pas aan het eind van die week begon bij onze buren het grondverzet. Behalve de schelpen moest er namelijk ook nog een half metertje grond worden afgegraven om de betonnen werkvloer te kunnen storten. Behalve het betere handwerk door de stoere mannen met schoppen van slopersbedrijf Breakdown komt daar ook een ‘Pluk van de petteflat’ graafmachientje aan te pas. In je woonkamer kun je overigens beter de gedrukte versie hebben. Niet alleen lijkt je ‘living’ ineens een stuk kleiner met zo’n apparaat op de plaats van het haardkleed, maar de dieseldampen die dat ding uitbraakt zijn ook allesbehalve kinderachtig. Maar goed, een week spit- en graafwerk verder ligt alles er strak bij en staan de bloempotten netjes op een rijtje. Maandag wordt de werkvloer gestort. Op de plek van de bloempotten komen straks de nieuwe palen. De Coogh heeft inmiddels een planningsschema geleverd. Als het goed is zijn we voor de bouwvak opnieuw gefundeerd. Ze vertelden er bij dat het bij zo’n klus aan een twee-onder-een-kapwoning voor kan komen dat er in het ene huis af en toe een poosje niet wordt gewerkt omdat eerst de boel bij de buren aan kant wordt gemaakt. Hmm. Als we de bouwvak halen heeft het al wel de maximale 10 weken geduurd.

Bloempotten